W tej kategorii sklepu internetowego ze zdrową żywnością eBiomarket znajdują się starannie wyselekcjonowane ekologiczne wędliny. Są to produkty bez dodatku substancji konserwujących, aromatów oraz barwników, które z całą pewnością zadowolą nawet najbardziej wymagające podniebienia. Znakomicie nadają się do sporządzania kanapek i przystawek, ale możesz je wykorzystać również do dań przygotowywanych na ciepło. Większość ekologicznych wędlin takich jak salami salchichon czy szynka Prosciutto doskonale sprawdzi się jako składnik zapiekanek, pizz, bigosu itp. Możesz je także dodawać do zup i sałatek.

W ofercie naszego sklepu przygotowaliśmy duży wybór wyrobów zapakowanych w atmosferze ochronnej, które mają wszechstronne zastosowanie kulinarne. Można je spożywać zarówno na surowo, jak i po obróbce cieplnej. Hiszpańska dojrzewająca kiełbasa salami salchichon wyśmienicie smakuje z pieczywem i makaronami, natomiast słynną włoską szynkę parmeńską suszoną w plastrach możesz z powodzeniem wykorzystać do przyrządzenia tradycyjnego spaghetti lub roladek z kurczakiem.

Ekologiczne wędliny

Jeśli szukasz wspaniałych i zdrowych przysmaków mięsnych, które pozwolą Ci na eksperymentowanie w kuchni, w tej kategorii znajdziesz szeroki wybór ekologicznych wędlin. W ofercie przygotowaliśmy wyroby pochodzące z różnych stron świata, które zostały wyprodukowane przy użyciu sprawdzonych receptur oraz certyfikowanych składników. Powstające w procesie dojrzewania salami salchichon czy suszona wołowina Beef Jerky o charakterystycznym ostrzejszym smaku z całą pewnością spełnią oczekiwania koneserów poszukujących wyjątkowych produktów.

Świeże wędliny ekologiczne, które oferujemy w naszym sklepie ze zdrową żywnością, to nie tylko znane na całym świecie salami salchichon produkowane z mięsa świń rasy iberyjskiej. W asortymencie mamy także włoskie kiełbasy z czosnkiem dojrzewające sześćdziesiąt dni oraz hiszpańską szynkę serrano o delikatnym i harmonijnym smaku, którą wytwarza się przez podsuszanie tradycyjnymi metodami w klimacie Andaluzji. Przysmaki te wyśmienicie komponują się z wszelkiego rodzaju serami pleśniowymi, szpinakiem, rukolą oraz melonem. Można je podawać zarówno w towarzystwie białych, jak i czerwonych win.