Świetnym dodatkiem do wielu różnych potraw jest ekologiczny ocet jabłkowy, który znajdziesz w naszym internetowym sklepie ze zdrową żywnością eBiomarket. W tej kategorii przygotowaliśmy duży wybór produktów o doskonale wyważonym smaku, które pozwolą Ci wzbogacać dania głębokim aromatem. Ich dostawcą jest między innymi renomowana marka Kuhne, która jest obecna na europejskim rynku od ponad stu lat. Jej kremowe i balsamiczne dressingi są tworzone na bazie starannie wyselekcjonowanych składników, by zachować głęboki smak warzyw i doskonałe właściwości zdrowotne.
Poza ekologicznym octem jabłkowym zamówisz u nas z dostawą do domu wyroby powstałe w procesie fermentacji octowej alkoholu. Są one przeznaczone do stosowania przede wszystkim jako przyprawy zakwaszające. Doskonale sprawdzą się zwłaszcza do marynowania ogórków, papryki, buraków, dyni, bakłażanów oraz grzybów. Przygotowana z ich użyciem zalewa octowa sprawi, że warzywa staną się smaczniejsze i będzie można bezpiecznie przechowywać je w słoikach w spiżarni przez wiele długich miesięcy.
Ocet z ekologicznych jabłek i winogron
Powstający w wyniku fermentacji jabłek ekologiczny ocet jabłkowy Kuhne to jedna z wielu propozycji dostępnych w tej kategorii naszego internetowego sklepu ze zdrową żywnością. Szerokie zastosowanie tego typu produktów w kuchni było znane już w okresie starożytności. Wszystko to dlatego, że specyfiki te zawierają w swoim składzie wiele cennych dla organizmu składników: witamin, minerałów oraz kwasów o działaniu antybakteryjnym, antyseptycznym i przeciwzapalnym.
Poza ekologicznym octem jabłkowym z logo Kuhne w asortymencie mamy też naturalnie mętne wyroby stworzone na bazie organicznego cydru, które nadadzą potrawom i piklom przyjemnego, delikatnego smaku. Idealnie sprawdzą się do sosów, mięs i ryb, ale można je wykorzystywać również jako składnik marynat. Ponadto możemy zaproponować oryginalne produkty balsamiczne z winogron z Modeny o charakterystycznym słodko-kwaśnym smaku, leżakowane w tradycyjnych drewnianych beczkach. Mogą one stanowić znakomity dodatek do dań kuchni włoskiej i śródziemnomorskiej. Podkreślą smak dressingów sałatkowych i zalew, a także zmiękczą sos do mięsa i ryby.