Jeśli szukasz zdrowych produktów, które zapewnią uczucie sytości na długo i nie obciążą organizmu chemicznymi dodatkami, w sklepie internetowym eBiomarket znajdziesz pieczywo ekologiczne w dobrej cenie. W tej kategorii proponujemy duży wybór chlebów razowych, żytnich i pełnoziarnistych, które mogą stanowić doskonałą alternatywę dla białych bułek czy słodkich drożdżówek. Dzięki dodatkowi ziaren i suszonych warzyw idealnie sprawdzą się jako podstawa wartościowego śniadania dostarczającego energię na cały dzień.
Wybór pieczywa ekologicznego w naszym sklepie jest bardzo duży, dlatego coś dla siebie znajdą tutaj zarówno osoby na diecie wegetariańskiej i bezglutenowej, jak i miłośnicy odżywiania raw food. W asortymencie mamy między innymi chleb esseński Schnitzer, który wyróżnia atrakcyjna cena oraz wyjątkowo wysoka zawartość ziaren. Te wyśmienicie smakujące bochenki powstają na bazie wykiełkowanych ziaren i mogą być z powodzeniem spożywane przez wszystkie osoby, które mają przeciwwskazania do sięgania po tradycyjne wyroby piekarskie wytwarzane z mąki pszennej.
Zdrowe pieczywo ekologiczne
Jeśli chcesz mieć pewność, że podstawą Twoich porannych i wieczornych posiłków będą zdrowe produkty, sięgnij po pieczywo ekologiczne. W tej kategorii naszego sklepu internetowego znajdziesz wiele wyrobów piekarskich w wyjątkowo korzystnych cenach, które pozwolą Ci urozmaicić codzienną dietę i wzbogacić ją w cenne dla organizmu składniki. Dzięki temu, że zostały wyprodukowane z ziaren oraz z pełnoziarnistej mąki, zapewniają wspaniały smak i pozwalają na komponowanie apetycznych przekąsek.
Zaletą pieczywa ekologicznego jest wysoka zawartość błonnika pokarmowego, który ma korzystne działanie na układ pokarmowy. Składnik ten reguluje rytm wypróżnień, wspomaga perystaltykę jelit oraz pomaga obniżyć poziom złego cholesterolu. By zadbać o wartościowy jadłospis, możesz sięgnąć np. po chleb esseński, który cechuje dobra cena lub po chrupiące wyroby Schnitzer z dodatkiem oliwy z oliwek, wysuszonych ziaren lnu oraz kiszonej kapusty. W asortymencie mamy też produkty proteinowe na bazie pełnoziarnistej mąki żytniej z grysem sojowym, które zawierają o połowę mniej węglowodanów w porównaniu z tradycyjnym białym chlebem.